Rotary Club Aarschot

Pers / Nieuws / Evenementen

 

 

Om haar sociale doelstellingen te kunnen waarmaken organiseert Rotary Aarschot diverse evenementen. De belangrijkste waar de club haar schouders onderzet zijn: motortreffen, kerstconcert en oldtimer run.

Hier vind je beschrijvingen, verwijzingen en links naar activiteiten, events en andere clubgebeurtenissen.

 

 

 

 

Overhandiging cheque aan 'BEDNET'

 

 

 

 

Breda zuid: Wandeltocht Breda -> Lausanne

 

Vertrek: 20 mei in Breda

Deelnemers: Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven

Doel: gesponserde wandeling om € 13.000 in te zamelen via 'Stichting Harambee Holland' voor de inrichting van een werkplaats im Mumias (West Kenia)

Folder

Email aan Gouverneur

Brief Gouverneur

Route

 

 

 

Rotary Aarschot organiseert 11e Motortreffen op de Bonewijk.

 

 

 


 

Uniek kerstconcert ten voordele van KIDS-Wolfsdonk

 Rotary Aarschot organiseert groots kerstconcert voor het goede doel


Dirk Van de gaer

AARSCHOT - Op vrijdag 17 december vindt in de Onze-Lieve-Vrouwekerk een uniek concert plaats met het gemengd en vierstemmig Koninklijk Sint-Ceciliakoor uit Nieuwerkerken onderleiding van dirigent Paul Pans. Met dit kerstevent steun je de bewoners van KIDS-Wolfsdonk.

De Rotary Club Aarschot organiseerde sinds haar bestaan in 1969 al heel wat evenementen ten behoeve van het goede doel. Zo stonden ze ooit mee aan de wieg van Huize Eigen Haard.  Ze schonken ook onder andere ziekenwagens en medische apparatuur aan het Rode Kruis, gaven een beiaard aan de stad, schonken een braillecomputer en twee blindegeleidehonden.

Na het motortreffen van deze zomer ten voordele van de slechtzienden, het tuinfeest ten voordele van het kinderkankerfonds, organiseert de Rotary Club Aarschot nu een kerstconcert in de Onze-Lieve-Vrouwekerk ten voordele van KIDS-Wolfsdonk. Dit is een tehuis voor volwassenen met een auditieve handicap: dove, spraakgestoorde
of autistische volwassenen die vooral omwille van hun communicatieproblematiek niet zelfstandig kunnen functioneren.

De leden van de Rotary Club Aarschot nodigen iedereen uit voor dit speciale evenement op vrijdag 17 december om 20.30u in de Onze-Lieve-Vrouwekerk  van Aarschot. Je kan er genieten van het gemengd en vierstemmig Koninklijk Sint-Ceciliakoor uit Nieuwerkerken, onder deskundige leiding van dirigent Paul Pans.

Kaarten voor dit kerstconcert zijn verkrijgbaar via info@rotary-aarschot.be of door overschrijving op rekening KBC 734-0218864-41 - Rotary Club Aarschot met vermelding naam + aantal kaarten. De kaarten worden klaar gelegd aan de ingang van de kerk.

Na het concert vindt een receptie in het bijzijn van de artiesten plaats in het Sancta Maria Instituut.

 

Kerstconcert 2010  17/12/2010

   Affiche folder  


Gastspreker Claude Van De Voorde   2/02/2010

Generaal-Majoor vlieger Claude Van De Voorde, als verantwoordelijke voor de Belgische Luchtmacht, gaf een uiteenzetting over de organisatie van onze luchtmacht en liet ons kennis maken met de speciale opdrachten van de Belgische F16-piloten in Afghanistan. Als begenadigd spreker nam hij het publiek mee in een begeesterend betoog waar men pas op het laatste terug met de beide voeten op de grond werd gezet en dat men besefte dat het over een harde realiteit ging en dat oorlog wel degelijk bestaat en deel uitmaakt van onze wereld. Via onze politiek zijn wij betrokken partij. Een ontnuchterende uiteenzetting. 

40 jaar Rotary Aarschot  19/01/2010

Rotary club Aarschot vierde het 40-jarig jubileum in het Kasteel Schoonhoven. Vijf van de stichtende leden, welke nog steeds actief zijn in het clubgebeuren, werden speciaal in de bloemen gezet. foto's
 

(Streekkrant 3/02/2010)

Kerstconcert   18/12/2009

Voor de vijfde keer organiseerde Rotary Aarschot het kerstconcert in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Aarschot. Het Aarschotse gezin Maaike en Koen Evens-De Zitter en hun kinderen Quinten en Clara zorgden voor een geslaagd optreden. Zij werden hierbij ondersteund door het strijkersorkest Vivarte onder leiding van Francis Reusens.

(Kerk & Leven 30/12/2009)

  


(Streekkrant 3/12/2009)

 

(Nieuwsblad 18/11/2009)

AARSCHOT - De Aarschotse familie Evens slaat de muzikale handen in elkaar. Papa Koen, mama Maaike, dochter Clara en zoon Quinten spelenop 18december voor het eerst samen op het kerstconcert van Rotary Aarschot in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bi-zonalevergadering   25/08/2009

Rotary Aarschot organiseerde een bi-zonalevergadering in het 'Kasteel van Nieuwland'. 120 rotariers van 14 verschillende clubs wisselden informatie uit en brachten ideeën  naar voor over o.a. fundraising en organisatie van activiteiten.
Oldtimers rijden uit tijdens Fundays  (Nieuwsblad 2/7/2009)


   Ascot Oldtimer Run trekt door het Hageland.

Liefhebbers van oldtimers kunnen tijdens de Fundays hun hartje ophalen. Rotary Aarschot organiseert een oldtimerparade door het Hageland.

Autoliefhebbers houden hun agenda best vrij op 12 juli. Dan organiseert Rotary Aarschot haar 'Ascot Oldtimer Run', een parade en ontmoeting van oldtimer en classic voertuigen.

Het startschot wordt gegeven om 9 uur aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Aarschot. Om kwart over 10 start de Castle Run. Die kastelentocht van zo'n honderd kilometer slingert zich langs de Hagelandse kastelen.

De opbrengst gaat naar het sociale project "Hof van Vlaanderen".

Info op www.ascot-oldtimer.be

 

Bestuurswissel 2009-2010  23/06/2009

foto's

Hagelandsmotortreffen   14/06/2009

Het motortreffen is een jaarlijkse activiteit ten voordele van blinden en slechtzienden. www.hagelandsmotortreffen.be

Kerstconcert   19/12/2008

De opbrengst van het kerstconcert van 2008 ging naar de kinderkankerafdeling van UZ-Leuven. Meer dan 350 muziekliefhebbers woonden toen deze prachtige zangavond bij in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Aarschot. Dit jaar zal het kerstconcert doorgaan op 18 december.

Gastspreker Mark Eyskens   9/12/2008

Hoogleraar, gewezen eerste minister, minister van staat, schilder, schrijver, filosoof, gedreven...

Minister van Staat Mark Eyskens gaf een lezing over de huidige crisis: 'varen in de storm'. In zijn geheel eigen stijl gaf hij beschouwingen over de slordige omgang van de banken met de centen van hun klanten en hun aandeelhouders. 'De toestand is ernstig maar niet vergelijkbaar met de crisis van de jaren dertig. Dit is evenwel geen 'carte blanche' om te hopen dat het vanzelf beter wordt. Daarvoor moet worden gewerkt do